Hier vind je alle veelgestelde vragen, staat hij er niet tussen?

Neem gerust contact met me op ;)

                   

De Maanthema's

Ik woon ver weg van jou, zijn de maanthema's dan wel geschikt?

Ja, zeker. Één keer per thema, is er met volle maan een live ontmoeting voor (op dit moment) 5 gezinnen. Gezinnen die niet mee kunnen of willen doen met de live, krijgen op volle maan een korte video en een pdf met de suggesties voor de activiteiten. Daarbij houd ik van simpel en recycling, zodat je niet veel spullen nodig hebt. Van te voren vermeld ik wat je evt nodig hebt aan materialen zodat je het alvast kunt sparen. Het idee is ook dat je via de community gezinnen uit jou omgeving vindt waarmee je dan bij jou in de buurt op een fijne plek met gezinnen die ook in de community zitten het maanthema kunt doen.

Wat is een maanthema?

Met een maanthema wordt een thema bedoeld dat we gaan onderzoeken van volle maan tot volle maan. Het thema wordt gekozen in de energie van de maan.

Online is niet echt mijn ding, met schreeuwende kinderen om me heen 'les' volgen, kan ik dan meedoen?

Ja, natuurlijk, daar heb ik over nagedacht ;). Alleen met volle maan is er om 10.00 een korte video of webinar voor de kickoff van het maanthema. Alle andere online momenten zijn bewust op vaste tijdstippen wanneer de meeste kinderen slapen. Daarbij wordt alles opgenomen en kun je het altijd terugkijken. Ik ben zelf ook niet van het online. Daarom zijn de activiteiten, proefjes & experimenten gericht op: in de natuur ondernemen, eigen fantasie gebruiken, creatief bezig zijn, enz, enz.

Voor welke leeftijden zijn de maanthema's geschikt?

De informatie van de maanthema's zijn bedoeld voor jou als ouder. De activiteiten die ik bedenk zijn bedacht voor kinderen tussen de 3-4 & 12 jaar oud.
Daarbij ligt het in mijn ogen ook heel erg aan het kind. Het is ook een idee, ik doe suggesties, het staat je natuurlijk helemaal vrij het spel uit te breiden, rijker te maken of uitdagender te maken. Ook daarvoor zal ik suggesties geven. En tijdens het 'experiment' zal er toch ontstaan wat er gaat ontstaan.

Mijn kinderen zijn jonger dan 4, kan ik dan ook meedoen?

Ja, dat kan. De informatie die ik geef is vooral bedoeld voor jou als ouder. Jij kent je kind het beste en jij weet welke informatie hij of zij wel of niet kan opnemen/of interessant vind. Ik probeer elk thema zo holistisch mogelijk informatie aan te bieden, zodat jij dat kunt doorgeven aan je kinderen. Op een manier die past bij het kind.

Hoe weet ik of het Maanthema bij me past?

Het maanthema is voor hooggevoelige kinderen en ouders die graag in en met de energie van de maan willen leren. Met volle maan samen komen, uitbundig zijn, ervaren. Met nieuwe maan juist terug trekken, rustig aan doen, even geen beeldscherm, etc, etc. In de community kun je het eerste maanthema liefdevol voeden gratis uitproberen: https://www.kujawelkin.nl/community/

Als ik nu meedoe met een maanthema en het volgende maanthema niet mee wil doen, hoe zit dat?

Eerlijk gezegd betwijfel ik echt of je een maanthema niet leuk gaat vinden, hihi. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat het niet past op dat moment. Als je een maandelijks abonnement hebt kun je dit dus 'aan' en 'uit' zetten wanneer jij wilt. Toegang tot de gekochte maanthema's blijf je altijd behouden.

Wanneer kan ik instappen om mee te doen voor een maanthema?

Instappen kan allèèn de week voor de volle maan van dat thema. Tussentijds instappen kan dus niet. Als een thema bijv begint op 28 maart kun je instappen t/m 27 maart, om 23.59. Dit is omdat ik het proces even belangrijk vind als de informatie en het thema echt wil doorvoelen en doorleven en ervaren met een vaste groep.

Shit, ik heb een maanthema gemist, kan ik het dan nog krijgen?

Ja, dat kan, voor een andere (hogere) prijs kun je het thema eventueel los aanschaffen. Ik organiseer dan uiteraard geen live dag, maar je krijgt wel alle waardevolle informatie en je mag natuurlijk altijd vragen stellen.

Mag jij eigenlijk wel live momenten organiseren vanwege de maatregelen? Krijg ik dan geen problemen?

Ja, dat mag. Wettelijk gezien kunnen ze niet bepalen hoeveel mensen jij thuis ontvangt (al willen ze je dat wel doen geloven) Daarbij zijn wij op het moment van het event en de samenkomst een levensovertuiging aan het uitoefenen en de rijksoverheid zegt daarover het volgende:
"Corona en vrijheid van godsdienst of levensovertuiging:
Mensen die samenkomen voor hun geloof of levensovertuiging zijn uitgezonderd van de maatregelen voor samenkomsten. Dit betekent dat er geen regels zijn voor het maximaal aantal personen in een kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis. Ook is er geen verbod op zingen."

(Dat er überhaupt een verbod bestaat op zingen is absurd., maar goed)

En je komt dus veilig weer thuis :)

Ik wil alleen met de live meedoen, kan dat ook?

Nee, dat kan niet. De live momenten zijn om bij elkaar te komen en bewust te verbinden voor mensen die meedoen met het maanthema. Het gaat om het proces. 'Even' naar een live komen is dan eigenlijk niet de juiste insteek.

Ik kom naar de live van een maanthema, wat moet ik weten?

De live vind in het algemeen altijd plaats op volle maan en begint om 10.00 en eindigt rond 15.00.

Tussen 12.00 en 13.00 lunchen we samen en doen we een potluck: dit betekent dat je sowieso eten voor je eigen gezin meeneemt en evt iets extra om te delen. Bestek, borden en bekers zijn in principe hier beschikbaar. En je mag natuurlijk gebruik maken van onze oven en fornuis om iets op te warmen. Ook koffie & thee is hier beschikbaar :)

Op deze manier kan ik het blijven dragen, tijdens de live wil ik me graag focussen om het thema te ervaren, want ja, ik doe zeker mee met mijn eigen kinderen: Practice what you preach :)

Moet ik extra betalen voor een live?

Nee, in principe niet. Door de activiteiten te organiseren met materialen die vrijwel niets kosten en doordat we een potluck doen vind ik het niet reeël om daar een prijskaartje aan te hangen. Het is al supergezellig dat je komt :)

Mocht de activiteit mij wel geld kosten, door bijv het inhuren van een expert, of het organiseren van een activiteit die wel geld kost, dan vraag ik daarvoor een redelijke bijdrage. (Denk aan een bedrag tussen de 5 en 20 euro) Dit is dan voornamelijk voor het dekken van de kosten. Ik hoef en wil daar geen winst op maken.