Het MaanThema - elke volle maan een ander thema - KujAWelkin

Het Maanthema

Ondersteuning van thuisonderwijs in de flow van de maan

Volle maan

Wat is het Maanthema? 

Ik merk dat Riley en ook mijn jongste zoon Mio-Mylan, net als ikzelf, sterk reageren op de maan.  Zo zijn ze met volle maan vaak uitbundig, 'druk', actief. En juist met nieuwe maan, sneller moe, hangerig, nergens zin in, stiller. Hooggevoelige ouders en kinderen reageren nu eenmaal sterker op bijv. de maan. 

En omdat elke maan een nieuwe energie, een nieuw aspect meeneemt gaan wij gewoon mee met de energie van de maan. We leren dus in de flow van de maan, met de fasen van de maan.
Het maanthema is vooral bedoeld ter ondersteuning van de ouders. Elk maanthema krijg je als ouder nieuwe stof aangeboden met ondersteunend 'lesmateriaal' voor de kinderen in de vorm van een membership.

Okee, klinkt leuk. Hoe ziet dat eruit? 

Thuisonderwijs in Nederland met Maanthema's

Met Volle Maan

Het maanthema start op volle maan, die staat voor vieren & samenkomen
 • offline event (tijdelijk niet vanwege pasgeboren baby)
 • of korte video/podcast als je vanuit huis volgt. 
 • Het thema gaan ervaren 
Laatste Kwartier - leren in flow met de maan - KujAWelkin

Laatste Kwartier

 • Video/podcast met inzichten & info
 • en/of online sparren via zoom voor uitdiepen van vragen. 
Nieuwe Maan Reflectie - Leren in flow met de maan - KujAWelkin

Nieuwe Maan

Nieuwe maan staat voor reflectie & verwerking.
 • Je krijgt een handgeschreven brief thuisgestuurd 
 • om zonder afleiding en laptop stil te staan bij het thema,
 • naar binnen te keren, in jouw binnenwereld.
Eerste Kwartier - Leren in flow met de maan - KujAWelkin

Eerste Kwartier

In het Eerste kwartier gaan we verder verdiepen in het thema.

 • Bijv. inhuren van expert, interview, toffe video/podcast of inspirerende text
 • nieuwe inzichten implementeren,
 • informatie transformeren tot in praktijk
Thuisonderwijs in Nederland met Maanthema's

Afronding Maanthema  

Drie dagen voor volle maan sluiten we het thema af door middel van een verhaal passend bij het thema. Ook doe ik een suggestie van een afsluitende ‘opdracht’ mocht je kind daar behoefte aan hebben. 
Yoshi

Voor wie is het Maanthema?

Het maanthema is voor ouders die zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Meer willen doen met thema's zoals lichaamsbewustzijn, zelfvoorzienend leven, de werking van het universum. Om er een paar te noemen. Dit is soms al heel erg simpel uit te voeren.
Het is ook voor ouders die het fijn vinden om net een beetje extra support te hebben. Omdat thuisonderwijs heel erg leuk is en soms ook pittig kan zijn. 

Leren in de flow van de maan

Tof! Wanneer kan ik meedoen? 

Je kunt instappen voor het volgende maanthema 5 dagen voor de volle maan. De volgende volle maan is op 18 januari en gaat over het thema: Massage.  Daarna sluit de aanmelding voor het maanthema. Je kunt dus niet tussentijds instappen. Dit omdat het echt een proces is. 

Je bent wel  altijd van harte welkom in de community "KujAWelkin" gericht op bewust ouderschap.

Hierin kondig ik de volgende maanthema's ook aan en zul je ook speciale minimodules gaan terugvinden rondom thuisonderwijs en extratjes rondom de maanthema's. 

Lieve Yoshi, 


wat een verrassing weer jouw brief, superleuk!

Ik kom er gelukkig al iets meer aan toe om in de online omgeving te kijken, nog te weinig naar mijn zin, het komt goed. Ik denk geregeld aan je en voel onze verbinding en dat is fijn. Dank je wel dat je er voor me bent. Ik had de brief nog niet geopend, omdat ik dit als een verrassing voor mezelf en op een rustig moment wilde bewaren, ik lees hem gauw. Dank je wel. Hoe gaat het met jou? Met je kinderen? Fijn trouwens de mailtjes nu ook. Tot gauw een volgende keer. 


Liefs R.

Naar aanleiding van ontvangst van de brief voor nieuwe maan: maanthema Eerlijkheid. 

Toff!! Wanneer kan ik meedoen? 

Veelgestelde vragen over De Maanthema's.

Ik woon ver weg van jou, zijn de maanthema's dan wel geschikt?

Ja, zeker. Één keer per thema, is er met volle maan een live ontmoeting voor (op dit moment) 5 gezinnen. Gezinnen die niet mee kunnen of willen doen met de live, krijgen op volle maan een korte video en een pdf met de suggesties voor de activiteiten. Daarbij houd ik van simpel en recycling, zodat je niet veel spullen nodig hebt. Van te voren vermeld ik wat je evt nodig hebt aan materialen zodat je het alvast kunt sparen. Het idee is ook dat je via de community gezinnen uit jou omgeving vindt waarmee je dan bij jou in de buurt op een fijne plek met gezinnen die ook in de community zitten het maanthema kunt doen.

Online is niet echt mijn ding, met schreeuwende kinderen om me heen 'les' volgen, kan ik dan meedoen?

Ja, natuurlijk, daar heb ik over nagedacht ;). Alleen met volle maan is er om 10.00 een korte video of webinar voor de kickoff van het maanthema. Alle andere online momenten zijn bewust op vaste tijdstippen wanneer de meeste kinderen slapen. Daarbij wordt alles opgenomen en kun je het altijd terugkijken. Ik ben zelf ook niet van het online. Daarom zijn de activiteiten, proefjes & experimenten gericht op: in de natuur ondernemen, eigen fantasie gebruiken, creatief bezig zijn, enz, enz.

Voor welke leeftijden zijn de maanthema's geschikt?

De informatie van de maanthema's zijn bedoeld voor jou als ouder. De activiteiten die ik bedenk zijn bedacht voor kinderen tussen de 3-4 jaar oud & 12 jaar oud.
Daarbij ligt het in mijn ogen ook heel erg aan het kind. Het is ook een idee, ik doe suggesties, het staat je natuurlijk helemaal vrij het spel uit te breiden, rijker te maken of uitdagender te maken. Ook daarvoor zal ik suggesties geven. En tijdens het experiment zal er toch ontstaan wat er gaat ontstaan.

Mijn kinderen zijn jonger dan 4, kan ik dan ook meedoen?

Ja, dat kan. De informatie die ik geef is vooral bedoeld voor jou als ouder. Jij kent je kind het beste en jij weet welke informatie hij of zij wel of niet kan opnemen/of interessant vind. Ik probeer elk thema zo holistisch mogelijk informatie aan te bieden, zodat jij dat kunt doorgeven aan je kinderen. Op een manier die past bij het kind.

Mag jij eigenlijk wel live momenten organiseren vanwege de maatregelen? Krijg ik dan geen problemen?

Ja, dat mag. Wettelijk gezien kunnen ze niet bepalen hoeveel mensen jij thuis ontvangt (al willen ze je dat wel doen geloven) Daarbij zijn wij op het moment van het event en de samenkomst een levensovertuiging aan het uitoefenen en de rijksoverheid zegt daarover het volgende:
"Corona en vrijheid van godsdienst of levensovertuiging:
Mensen die samenkomen voor hun geloof of levensovertuiging zijn uitgezonderd van de maatregelen voor samenkomsten. Dit betekent dat er geen regels zijn voor het maximaal aantal personen in een kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis. Ook is er geen verbod op zingen."

Ik kom naar de live van een maanthema, wat moet ik weten?

De live vind in het algemeen altijd plaats op volle maan en begint om 10.00 en eindigt rond 15.00.

Tussen 12.00 en 13.00 lunchen we samen en doen we een potluck: dit betekent dat je sowieso eten voor je eigen gezin meeneemt en evt iets extra om te delen. Bestek, borden en bekers zijn in principe hier beschikbaar. En je mag natuurlijk gebruik maken van onze oven en fornuis om iets op te warmen. Ook koffie & thee is hier beschikbaar :)

Op deze manier kan ik het blijven dragen, tijdens de live wil ik me graag focussen om het thema te ervaren, want ja, ik doe zeker mee met mijn eigen kinderen: Practice what you preach :)

Voor nu zijn de live momenten bij mij thuis:
Wooldseweg 86, 7108AB Woold. Wij huren de bovenwoning van een boerderij met heerlijk veel buitenruimte.

Moet ik extra betalen voor een live?

Nee, in principe niet. Door de activiteiten te organiseren met materialen die vrijwel niets kosten en doordat we een potluck doen vind ik het niet reeël om daar een prijskaartje aan te hangen. Het is al supergezellig dat je komt :)

Mocht de activiteit mij wel geld kosten, door bijv het inhuren van een expert, of het organiseren van een activiteit die wel geld kost, dan vraag ik daarvoor een redelijke bijdrage. (Denk aan een bedrag tussen de 5 en 20 euro) Dit is dan voornamelijk voor het dekken van de kosten. Ik hoef en wil daar geen winst op maken.

Community KujAWelkin

Zie ik je in de community? 

Wil je ook ondersteuning bij je thuisonderwijs? 

Maanthema
per Maand

€ 27,-
per maand
 •  Speciaal voor hooggevoelige ouders & kinderen
 • Leren in flow met de maan dmv maanthema's
 • Onderwerpen worden holistisch aangeboden
 • Exclusieve Live Events 
 • Ook juist voor kinderen met 'labels'
 • Speciaal 'lesmateriaal' voor kinderen


 1. Tijdens het maanthema instappen. Inschrijven kan nog:
  0
  Dagen
  0
  Uur
  45
  Minuten
  15
  Seconden

Maanthema

per Jaar

Thuisonderwijs Holistisch leren
324,- € 247,-
Beste keuze ,  je bespaart 23,77%
 • Speciaal voor hooggevoelige ouders & kinderen
 • Leren in flow met de maan dmv maanthema's
 • Onderwerpen worden holistisch aangeboden
 • Exclusieve Live Events 
 • Ook juist voor kinderen met 'labels'
 • Speciaal 'lesmateriaal' voor kinderen

 1. Tijdens het maanthema instappen. Inschrijven kan nog: 
  0
  Dagen
  0
  Uur
  45
  Minuten
  15
  Seconden
arrow_drop_up arrow_drop_down