Kernvisie coaching

Als Kernvisie coach kijk ik hoe je kind duurzaam kan leren en de leerstof eerlijk krijgt aangereikt.
(En niet zijn/haar hele leven blijft vertalen, wat dubbel zo veel werk is, kan ik je uit ervaring vertellen)

• Weet jij als ouder wat rechtsgeoriënteerd leren is?
• Heb je een kind/pleegkind met 'leerproblemen' zoals dyslexie, dyscalculie, Add of ADHD?
• Is jou kind/pleegkind hoogbegaafd en komt je zoon of dochter toch niet mee op school?
• Komen de resultaten van bepaalde intelligentie testen of leertesten niet overeen met hoe je kind is?

kortom: 

Leert jouw kind ook anders?

Met behulp van de Kernvisie methode leert jou kind krachtig anders leren. Er wordt gebruik gemaakt van de slimheid van deze kinderen, die vaak ten onrechte worden weggezet als kinderen met ‘leerproblemen’ zoals dyslexie, dyscalculie of die vastlopen. Ook kinderen die concentratieproblemen, een laag zelfbeeld hebben of die bepaald gedrag laten zien kunnen hiermee geholpen zijn. 


Hoe? Door ze simpelweg bewust te maken van hun eigen vermogen, en hen te leren hoe ze kunnen automatiseren op een manier die voor hen wél werkt. Dit automatiseren is nodig om op de basisschool goed te kunnen lezen en rekenen en later op de middelbare school om te kunnen gaan met complexere vraagstukken: want dan is er geen tijd meer om al hun slimme trucjes toe te passen. 


Ze leren automatiseren van woordbeelden tot rekensommen en tafels en grote stukken tekst omzetten in mindmaps voor het leren van grotere stukken tekst. Zo krijgen ze een stevige basis mee voor de rest van hun schooltijd waar ze hun leven lang baat bij zullen hebben. 

Praktische zaken

De kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.


Traject is 8 tot 10 (online) sessies, om de 3 weken zit om het geleerde te integreren. Er wordt een samenwerking verwacht van coach, ouder & kind. Waarbij ouder en kind  dus ook regelmatig thuis gaan oefenen om de andere manier van leren onder de knie te krijgen. Ouder is meestal aanwezig bij sessie.


Een sessie kost 85 euro per keer met een duur van ca. 60 min. (Intake 60 - 90 min)

Korte gesprekken met school, vragen tussendoor via mail & telefoon zijn inbegrepen.