De Ladder van Toontje en meer
28 maart 2022 

De Ladder van Toontje en meer

Ook voor het maanthema muziek ben ik op zoek gegaan naar leuke boeken die erbij passen.
Hier een top 3 van de boeken die ik heb gevonden rondom muziek.

1. De Ladder van Toontje

Jep, dit boek. De ladder van Toontje, geschreven door Elly Machtel.
Het legt op een hele leuke manier de noten uit. Zeker voor kinderen die visueel (en kinestetisch) leren echt een aanrader.  Daarnaast is het heel erg bemoedigend geschreven. Het boek gaat uit van het kunnen van het kind: noten leren kan namelijk gewoon in één dag.Leuke bonus: na elke noot zit er een 'opdracht' bij, mocht je daar iets mee willen doen.
Dit boek heeft zelfs zijn eigen website  

2. De drie boeken van De Beer En De Piano

Een reeks met boeken geschreven over een beer die piano leert spelen. Een warm boek waar het vooral gaat over vriendschap en ook het stuk roem en vriendschap. Ook komen er een aantal instrumenten voorbij, waardoor je daar ook meteen wat van leert.

 Origineel is dit boek in het engels geschreven, dus mocht je ze willen aanschaffen, kan dat ook in het engels.

Boek 1: De Beer en de Piano
Boek 2: De Beer de Piano de Hond en de Viool

En hier nog een paar prachtige afbeeldingen waar je goed kunt zien dat het echt ook over die vriendschap gaat:

En uiteindelijk zijn ze weer samen:Boek 3: De Beer de Piano en het concert van kleine beer


3. De boeken van 'Paco'

Paco de hond beleeft veel avonturen in 'muziekland'. Het leuke aan deze boeken is dat je tijdens het lezen meteen de klank van het instrument kunt laten horen. Je hoeft dus niet nog weer te klungelen op je telefoon terwijl je het boek leest: daar heb ik zelf echt een hekel aan.

Ook is de variatie leuk, zo komt klassieke muziek aan bod. Maar ook bijvoorbeeld Afrikaanse muziek en drums. Ook worden er sommige 'grote' namen geïntroduceerd zoals Mozart en Vivaldi.

Hier een foto van het boek: Paco en het orkestWelke van de boeken vind jij het meest geschikt voor je kind in het kader van thuis leren (thuisonderwijs)?

Ben benieuwd!


Over de schrijver
Een jonge mama van drie gezellige en leuke jongens (0, 5 en 6 jaar oud) die met veel liefde en passie thuisonderwijs geeft. Met haar blogs geeft Yoshi inspiratie voor thuisonderwijzers & praktische tips voor ouders die met thuisonderwijs willen beginnen. Ook met juridische vragen kun je bij haar terecht.
Reactie plaatsen