Maanthema voor Thuisonderwijs: Incarnatie, Zielen & 'Zwangerschap'
18 oktober 2021 

Maanthema voor Thuisonderwijs: Incarnatie, Zielen & 'Zwangerschap'

Maanthema voor Thuisonderwijs: Incarnatie, Zielen & ‘Zwangerschap’

Thuisonderwijs geef ik o.a. met maanthema’s in de energie van de  maan. Elke maancyclus start ik de volle maan met een nieuw thema en doorloop dit met de fasen van de maan:Volle maan, laatste kwartier, nieuwe maan en eerste kwartier. Om met de volgende volle maan weer een nieuw thema te starten. Maanthema’s worden intuïtief gekozen op basis van het seizoen, de soort maan en het teken waar de maan in staat. Deze keer gaat het over incarnatie, zielen & ‘zwangerschap.


Incarnatie, zielen & ‘Zwangerschap’

De volle maan van 20 oktober wordt ook wel de jachtmaan of bloedmaan genoemd.
Ofwel, het moment om te reflecteren op de herfst. 🍁
De voorouders komen hier ook naar voren, vandaar dat het thema van deze maan Incarnatie, Zielen & ‘Zwangerschap’ geworden.
Een stukje ‘echte’ geschiedenis komt hier ook bij. Dit wordt een diepgaand onderwerp en in zekere zin borduurt het voort op het vorige maanthema: eerlijkheid.

Incarnatie & Zielen

Niet iedereen ‘gelooft’ in Incarnatie en zielen. Dat is prima, iedereen moet dit natuurlijk voor zichzelf weten.    Ikzelf ‘geloof’ er wel degelijk in.  vooral omdat ik me kan herinneren dat ik toen ik klein was een ‘geheim’ had. Het geheim dat ik hier op aarde was gekomen met een opdracht met een doel, met een reden. Het geheim dat ik al vele malen op de aarde ben geweest en nu heel bewust ervoor had gekozen om terug te komen.

De eerste keer dat ik het vertelde was aan mijn allereerste ‘vriendje’. Ik was toen 5, dus het is maar de vraag in hoeverre het dan een echte verkering was, maar voor ons was het toen heel serieus. We zouden zelfs gaan trouwen. En ja, op een gegeven moment vond ik het dan dus ook wel belangrijk om mijn geheim met hem te delen. Fluisterend, in zijn oor. Dat wel.

Wat is Incarnatie?

Even terug naar het begin, want wat is incarnatie? Of wat betekent het?


Incarnatie is de belichaming van een wezen door een goddelijk beginsel, ofwel de ziel.
Letterlijk betekent incarnatie 'vleeswording' als je kijkt naar de opbouw vanuit het latijn. In - is in; -carn- komt van caro, vervoegd carnis, dit betekent vlees en -atie- komt van atio en betekent -ing.

Als je dit dus dan als geheel vertaald krijg je: is in vleeswording.

Incarnatie gebeurt dus ook tijdens de zwangerschap. Zonder deze belichaming van een goddelijk geestvonkatoom of ziel, zou je baby alleen een leeg omhulsel zijn.
 Ik twijfel wel eens of het goddelijk beginsel/geestvonkatoom alleen een andere naam zijn voor ziel of dat het in feite hetzelfde is. Een mooi aanknopingspunt om te onderzoeken tijdens dit maanthema  


Wat is reïncarnatie?

Reïncarnatie is het opnieuw incarneren. Dus het opnieuw op aarde 🌎 komen.
Ook hier zijn de 'meningen' over verdeeld. Sommigen zeggen bijvoorbeeld dat je eenmaal als mens, altijd mens blijft. Anderen zeggen dat je wel degelijk dat je ook kunt incarneren als dier, of zelfs als boom of als steen.

In Tibet geloven ze bijvoorbeeld dat de mensen een regenworm worden. Het is dan ook absoluut 'verboden' een regenworm te doden.  Ook hier ben ik er nog niet achter waarom nou precies een regenworm, weer een leuk iets om te onderzoeken.

Zelf denk ik dat het vooral gaat over de verschillende bewustzijnslagen, dat die daar mee te maken hebben. Ik vind dat Christina dit in haar boeken mooi kan uitleggen. In dit blog geef ik nog een paar andere boekentips die ook 'uitleg' geven over incarnatie.

‘Bewijs’ van incarnatie ofwel reïncarnatie

Later kwam ik erachter dat er wel degelijk ‘bewijs’ is van incarnatie of reïncarnatie is dan misschien een beter woord.         Cover Wie was mijn Kind?
Het boek: 'Wie was mijn kind?' geschreven door Carol Bowman - originele titel: Children's Past Lives: How Past Life Memories Affect Your Child - gaat hier bijvoorbeeld op in.

Er wordt hier geschreven over Dr. Ian Stevenson. Een dokter die zich heeft gewijd aan objectief wetenschappelijk voor reïncarnatie.

Zo schreef hij onder andere de boeken: 'Twenty Cases Suggestive of Reincarnation' en 'Children Who Remeber Previous Lives. Waarin hij op een objectieve wijze daadwerkelijk 'het bewijs' levert voor reïncarnatie.

In zijn boek: 'Reincarnation and Biology: A Contribution to thh Etiology of Birthmarks and Birth Defects', gaat hij zelfs nog een stap verder en vergelijkt bepaalde geboortekenmerken en/of aangeboren afwijkingen of moerdervlekken (samen met de herinneringen) met autopsieraportten of ziekenhuisraportten. In dit proces is hij heel secuur te werk gegaan en de bewijzen die hij levert kunnen niet worden weggeschreven aan het 'toeval'.

Dus ja, er is bewijs voor en natuurlijk mag je nog steeds geloven wat jij wilt geloven.

Zelf merk ik wel dat de huidige maatschappij er steeds meer op aanstuurt om incarnatie niet te geloven. Of eigenlijk, de aanwezigheid van een goddelijk stukje of goddelijk beginsel steeds meer ongedaan te maken. Misschien dat ik daarom intuïtief dit thema heb gekozen, om jullie als ouders en dus daarmee jullie kinderen deze kennis wel over te dragen.


Sidenote: als je boeken wilt bestellen, doe dit dan alsjeblieft bij de lokale boekhandel!! (en dus niet bij bol) een platform wat censureert en meewerkt aan eenzijdige informatie hoeven we niet te ondersteunen.Hoe praat je met je kinderen over incarnatie & reïncarnatie?

Meestal met een leeftijd ergens tussen de vier en de zes, soms eerder, soms later komt die vraag: 'Wat gebeurt er als je dood gaat?' of mama: 'Hoe ga je dood'? of: 'Wat is de dood?'

Ieder kind heeft daar zo zijn eigen formulering voor gevonden. Voor mij voelt het heel natuurlijk om daarover te praten, maar als je dit zelf niet gewend bent of je bent nog nieuw met dit thema kan ik me voorstellen dat het 'lastig' kan zijn.

De ziel

Hoe ik het zelf meestal uitleg in simpele woorden is: Je lichaam gaat wel dood, maar je ziel niet. Die gaat weer terug naar de bron, waar je ziel vandaan komt.  Een lichtbron

Je kunt natuurlijk hier helemaal je 'eigen' versie van maken. De bron kan ook God zijn, of de eeuwigheid, of het licht.

Als je je er echt heel ongemakkelijk over voelt raad ik zeker de boeken aan van dit blog en ook het boek van Carol Bowman te lezen. Ook omdat zij ook praktische handvaten geeft over hoe je je kind evt kunt begeleiden met trauma's, gebeurtenissen en ervaringen.


Sommig gedrag of zelfs bepaalde ziektes zijn te herleiden naar een vorig leven. Door aandacht te geven aan bepaalde trauma's of ervaringen kan je kind het verwerken en helen.

Zwangerschap en Incarnatie

Vanwege het thema Incarnatie en mijn eigen zwangerschap hoort zwangerschap er ook een stukje bij. Het is namelijk een bijzonder gebeuren en tijdens de zwangerschap vind de incarnatie plaats. Sommige mensen hebben van te voren al contact met de ziel van het kindje voor de conceptie, of anderen hebben een bepaald gevoel erover.

Zelf vind ik het erg jammer dat dit stukje vaak niet wordt meegenomen als we het met onze kinderen hebben over zwangerschap. Doel is dan ook om hier een stukje bewustwording over te creëren.

Lichtconceptie

Omdat ik het boek: Anna, grandmother of Jesus, heb gelezen begrijp ik ook beter hoe de 'lichtconceptie' werkt. Ook dit vind ik belangrijk om mee te geven aan mijn kinderen dat dit ook mogelijk is. Het vraagt om een hoge mate van bewustzijn en ook een bepaalde zuiverheid om dit te kunnen realiseren en het is zeker geen fabeltje of vaag iets.


Zwanger van een idee

Als je nu op dit moment helemaal niet bezig bent met zwangerschap of dat dit helemaal niet speelt bij jouw kind: je kunt ook 'zwanger' zijn van een idee. Of een project of zelfs van iets wat je niet wilt in je leven. Het is een andere manier om naar het stukje 'zwangerschap' te kijken en het dan dus meer van een energetische kant ipv een fysieke kant te bekijken.

Praktische Details voor het Maanthema: Incarnatie, zielen & zwangerschap

Omdat incarnatie een vrij 'ongrijpbaar' iets kan zijn heb ik besloten om het een beetje het beeld van een verhuizing te geven. (Wij zijn nu ook aan het verhuizen, hahaha)

Mocht je de live dag mee willen doen dan nodig ik je voor de laatste keer dit jaar van harte uit op Woensdag 20 oktober, bij mij thuis (Wooldseweg 86, 7108AB)   

Tijden: Welkom vanaf 10.00 tot 15.00.

Neem mee of 'spaar' voor thuis:
• een redelijke kartonnen doos

• een dierbaar voorwerp van jouw en/of van je kind(eren)

Zie ik je woensdag? Aanmelden kan hier!! 

Over de schrijver
Een jonge mama van drie gezellige en leuke jongens (0, 5 en 6 jaar oud) die met veel liefde en passie thuisonderwijs geeft. Met haar blogs geeft Yoshi inspiratie voor thuisonderwijzers & praktische tips voor ouders die met thuisonderwijs willen beginnen. Ook met juridische vragen kun je bij haar terecht.
Reactie plaatsen