Thuisonderwijs Boekentips voor Maanthema: Universele Wetten & Regels
17 mei 2021 

Thuisonderwijs Boekentips voor Maanthema: Universele Wetten & Regels

Thuisonderwijs Boekentips voor Maanthema: Universele Wetten & Regels

Boeken lezen vind ik erg belangrijk. Het vergroot de woordenschat van je kind en het nodigt uit tot het zelf leren lezen. Met elk maanthema geef ik dan ook een aantal boekentips. Op dit moment zitten we middenin het thema Wetten & Regels. Ik let daarbij erg op de inhoud op het boek en ook op de ‘vertaling’ ervan. Zo gaan veel boeken (en ook series) over het redden of helpen van iemand, terwijl in zekere zin iedereen zichzelf kan ‘redden’.

Onze buitenwereld en dat zie je ook terug in kinderboeken, gaat vaak over het geluk vinden buiten jezelf, ipv erop wijzen dat wij als mensen spirituele wezens zijn en dat het geluk altijd binnen in jezelf ligt. Jij kan niemand anders gelukkig maken. Boeken die dat echt uitdragen zijn er niet veel. Mocht je echt ‘iets’ anders willen wellicht zijn de verhalen van de maanthema’s dan iets voor jou. Die schrijf ik zelf en met als doel onze kinderen aan hun eigen kracht te herinneren en kun je terug vinden in de maanthema’s. 

Kinderboeken over universele wetten & regels:

Ik heb me echt suf gezocht (voor zover dat gaat online). Ik heb gekeken op bol.com bij een aantal boekenwinkels, bij amazon en ook in de database van de bibliotheek. Toen ik 15 was heb ik een aantal jaar bij de bieb gewerkt, dus ik ken het systeem aardig (er is in de tussentijd niet veel veranderd). Hierdoor weet ik hoe je moet zoeken naar boeken, ook via de website. Alle boeken die de bibliotheek heeft staan immers daarin. En werkelijk waar: er is niet één kinderboek dat ik heb kunnen vinden dat echt ingaat op de zeven wetten van het universum.

Ja, er zijn een aantal kinderboeken, vanaf 12 jaar dan, die wat dieper ingaan op de de evolutietheorie, zwarte gaten en de sterrenkunde. Ook super interessant natuurlijk, en zeker weten leerzaam. Het dekt echter niet de lading achter die wetenschap. De verbinding tussen het universum en wij als mens. In het geheel. Lees hier het blog over de universele wetten & regels om beter te begrijpen wat ik bedoel.

Er is één kinderboek wat een ingaat op de evolutie, de big bang, etc, etc. Ik ben zelf niet overtuigd en zou het zelf niet kopen, hooguit lenen. Maar misschien vind jij en jou kind het wel super interessant!

Het boek heet Dit is jouw verhaal en is geschreven door Philip Bunting. Ik heb het zelf (nog) niet gelezen, dus kan er niet heel veel meer over zeggen, dus dat doe ik bij deze ook niet.

Cover van dit is jouw verhaal

Het verhaal van Sarira & Tvis

Omdat er verder dus nog geen verhalen zijn, ben ik zelf met een verhaal begonnen waarbij ik de kennis over de wetten die ik nu heb daarin deel op een manier die leuk is voor kinderen vanaf ongeveer vier à vijf. Het verhaal gaat over Sarira & Tvis, die op een avontuurlijke manier de zeven wetten van het universum gaan ontdekken, verbonden met de zeven hoofdchakra’s.

Ik heb het uitgetest op Riley, hij vond het verhaal geweldig. Is natuurlijk niet helemaal representatief, maar is wel mijn spiegel. Ik luister daarbij ook echt naar mijn intuïtie en schrijf dus ook heel intuïtief; in het vertrouwen dat jullie  en jullie kinderen daar uiteindelijk ook wat mee kunnen. Als je meedoet met de maanthema’s of het maanthema Wetten & Regels los koopt; heb je uiteraard toegang tot het verhaal.

Anders is het wachten totdat er een mooie versie van het verhaal beschikbaar is in de vorm van een prentenboek.

Boeken voor jou, als ouder

Wij als ouder kunnen natuurlijk wel nog een heleboel boeken verslinden, om zo onze kennis te verruimen en op die manier dit door te geven aan onze kinderen.

Anna, Grandmother of Jesus

Het eerste boek waarbij ik echt een JA had en wat eindelijk een laag dieper ging dan wat ‘we gewend zijn’ was voor mij Anna, grandmother of Jesus. Ik kon het ook niet in een keer uitlezen, omdat er achter de woorden een hele krachtige energie zit. Mijn derde oog ging er echt van tintelen en soms moest ik echt stoppen om het mijn lichaam te laten verwerken.

Cover Anna, grandmother of JesusHet boek is ‘gechanneld’ door Claire Heartsong. Meestel heb ik echt niets met dit soort boeken, en deze keer kun je je echt inleven hoe Anna was en wie zij is en daardoor ook wie wij in wezen als mens zijn. Zeer waardevol.

Dit boek gaat niet zozeer over de zeven wetten van het universum op een ‘verklarende’ manier of op een uitlegende manier. Het schept echter een beeld van hoe een leven eruit ziet als jij in coherentie leeft met die zeven wetten. Dat is misschien de beste benoeming ervan. En vooral dus ook de krachtige energie die achter de woorden zit is heel erg waardevol. Ik zou zeggen: lees het boek zelf om het te ervaren.

De Christina von Dreien Boeken

Misschien ken je deze boeken al, misschien niet. Het eerste boek: Christina; tweeling als licht geboren, heb ik cadeau gekregen voor mijn afgelopen verjaardag. Ik kwam er vrij makkelijk doorheen. Veel dingen die ik las waren een bevestiging van hoe ik vaak voel of heb gevoelt, hoe de wereld werkt, alleen soms had ik daar geen woorden voor. Het lezen van haar boeken heeft me dan ook geholpen om bepaalde dingen beter te kunnen verwoorden. Cover Christina tweeling als licht geboren

In het tweede boek(als ik het me goed herinner): Christina: Het visioen over het goede, schrijft ze kort over de wetten van het universum, echter niet ellenlang en uitgebreid, wel op een heldere en duidelijke manier. De boeken zijn ook vanuit gevoel geschreven, waardoor ik persoonlijk makkelijker kan ‘invoelen’ en het boek op die manier kan opnemen.

Ook het derde boek: Christine: Bewustzijn schept vrede is een fijn boek om te lezen en draagt bij van het creëeren van bewustzijn om ons heen.

Het vierde boek en tot nu toe laatste boek heb ik nog niet gelezen en staat op mijn verlanglijstje ;).

Ook deze boeken geven weer wat voor een persoon wij zijn, als wij coherent leven aan de zeven wetten van het universum. Wat voor een krachtig spiritueel wezen zij zijn en hoe lang wij onszelf eigenlijk klein hebben gehouden. Haar website vind je hier.

De hele olifant in beeld

Via mijn schoonmoeder werd ik doorgestuurd naar een samenvatting van het boek: De hele olifant in beeld. Ik dacht laat ik het eens lezen dus ik ben er in begonnen en ben op moment dat dit blog gepubliceerd wordt halverwege. Cover De hele olifant in beeld

Ik vind het interessant en tegelijk kom ik er een stuk moeilijker doorheen, omdat het boek vooral vanuit de wetenschap beschreven is. Dus ik moet het echt met mijn hoofd lezen zeg maar. Veel dingen kan ik me in vinden en sommige ook echt niet. Voor het maanthema heb ik a.s. woensdag een interview gepland met de schrijfster, Marja de Vries. En ik denk dat het echt een hele interessante uitwisseling gaat worden.

Als je dus echt benieuwd bent naar de wetenschappelijke kant en ook ‘bewijzen’ van de zeven wetten van het universum, dan is dit boek zeker een aanrader. Door het lezen van dit boek zal ik een aantal dingen in mijn eerste blog over dit maanthema waarschijnlijk aanpassen. Dat is het leuke aan onderzoek doen: je leert steeds weer nieuwe dingen ;).

Dit was het denk ik wel voor nu. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een heleboel andere boeken over bewustzijn in het algemeen, het staat je vrij om die te lezen. Alleen als je je echt wil verdiepen in de dieperliggende werking van het universum, zou ik bij deze boeken beginnen.

Als je erover wilt sparren of op de hoogte wilt blijven van andere tips ben je van harte welkom in de community.

P.S. Als je boeken wilt bestellen, bestel ze dan bij je lokale boekhandel, die hebben het pittig genoeg. Via bol verdient vooral bol eraan en ook de auteur krijgt echt bedroevend weinig geld voor het boek. En vind je lenen ook prima, ga dan lekker naar de bieb of vraag mensen uit je omgeving;) 

Over de schrijver
Een jonge mama van drie gezellige en leuke jongens (0, 5 en 6 jaar oud) die met veel liefde en passie thuisonderwijs geeft. Met haar blogs geeft Yoshi inspiratie voor thuisonderwijzers & praktische tips voor ouders die met thuisonderwijs willen beginnen. Ook met juridische vragen kun je bij haar terecht.
Reactie plaatsen